GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYTOİ2018 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II Ders 2 4 6,00

Önlisans



Öğrencilere, yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan kuralları kavratmak amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Cezmi MÜKÜS


1 Uluslar arası servis metotlarını uygular.
2 Kahvaltı servisi yapabilir.
3 Sosları servise hazırlayabilir.
4 Yemek gruplarının servisini yapabilir.
5 Servisin akışının takip ve kontrolünü yapabilir.


Yok


Yok


Uluslararası servis metotları, Kahvaltı servisi, Sosların servisi, yemek gruplarının servisi, vip konuklarla ilgilenme.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Uluslararası servis metotları
2 Uluslararası servis metotları
3 Kahvaltı servisi
4 Kahvaltı servisi
5 Sosları servisi
6 Sosları servisi
7 Yemek gruplarının servisi
8 Ara Sınav
9 Yemek gruplarının servisi
10 Bardaki servis metotları
11 Bardaki servis metotları
12 Tatlıların/meyvelerin servisi
13 Tatlıların/meyvelerin servisi
14 Vip konuklar
15 Servisin akışının takip ve kontrolü
16 Final

1- Yiyecek İçecek Yönetimi, Aktaş, A. Detay Yay. Ankara. 2001.2- Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Koçak, N. Detay Yay. Ankara. 2006. 3- Yiyecek İç



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 30
Uygulama/Pratik 1 70
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 40 40
Final Sınavı 1 40 40
Uygulama/Pratik 1 70 70
Toplam İş Yükü (saat) 150

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20 PÇ 21 PÇ 22 PÇ 23 PÇ 24
ÖÇ 1 4 4 4 3 4 4 4 3 3 2 5 5
ÖÇ 2 4 4 4 3 4 4 4 2 3 2 5 5
ÖÇ 3 4 4 4 3 4 4 4 3 3 2 5 5
ÖÇ 4 4 4 4 3 4 4 4 3 3 2 5 5
ÖÇ 5 4 4 4 3 4 4 4 3 3 2 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek