Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYTOİ2015 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I | Ders | 2 | 3 | 6,00 |
Önlisans
Öğrencilere, yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan kuralları kavratmak amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Cezmi MÜKÜS
1 | Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonlarını bilir. |
2 | Restaurant salonlarını düzenleyebilir. |
3 | Barların servis alanlarını düzenleyebilir. |
4 | Konukları karşılayabilir. |
5 | Sipariş alınmasını sağlayıp, servis akışını düzenleyebilir. |
Yok
Yok
Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemi, Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflarını ve nasıl işletmeye açılabilecekleri, Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları ile ilgili ilkeler, Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonları, Salonların yerleşimini planlamak, Rezervasyon sistemini oluşturmak, Servis öncesi işlemleri yürütmek, Servis sırasında yapılan işlemleri yürütmek, Kasa işlemlerini yapmak, Kasa işlemlerinin takibini yapmak, Servis kapanış işlemlerinin yapılmasını sağlamak.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Turizmde yiyecek- içecek hizmetlerinin önemi | ||
2 | Yiyecek- içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflanması | ||
3 | Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları | ||
4 | Yiyecek -içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyetleri, finansmanı ve verimlilik hesapları | ||
5 | Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi | ||
6 | Restaurant salonları | ||
7 | Barların servis alanlarını düzenlenmesi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Ziyafet ve konferans salonlarını düzenlenmesi | ||
10 | Oda servisi ofislerini düzenlenmesi | ||
11 | Meeting | ||
12 | Konukları karşılama | ||
13 | Menü kartı | ||
14 | Sipariş alınması, servis akışı | ||
15 | Hesap tahsili | ||
16 | Final |
1) Yiyecek İçecek Yönetimi, Aktaş, A. Detay Yay. Ankara. 2001. 2) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Koçak, N. Detay Yay. Ankara. 2006.3) Yiyecek İçe
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 30 |
Uygulama/Pratik | 1 | 70 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 40 | 40 |
Final Sınavı | 1 | 40 | 40 |
Uygulama/Pratik | 1 | 70 | 70 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | PÇ 22 | PÇ 23 | PÇ 24 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 |