GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UNVOD2390 SU VERİMLİLİĞİ VE SU KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 2,00

Önlisans


Türkçe


Yüzeysel ve yeraltı su kaynaklarının özellikleri, izlenmesi, kalitesi, kirlenmesi ve kontrolü ile ilgili temel bilgileri vermek.


Dr. Öğr. Üyesi Veysel YÜKSEK


1 Suyu verimli kullanmanın öneminin anlaşılması
2 su kirliliğinin ne gibi sonuçlar doğurduğunun anlaşılmasını sağlayacaktır.


Yok


Yok


Suyun genel kimyasal ve fiziksel önemi canlılar için önemi, su kirliliğine neden olan etmenler, su kirliliğinin canlılar üzerindeki etkisi, su kirliliğinin önlenmesi. Suyun tasaruflu kullanılmasının önemi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yeryüzünde Suların Oluşumu ve Özellikleri
2 Hidrolojik Çevrim ve Su kalitesine Giriş
3 Askıda Katı Madde ve Isıl Kirlenme
4 Toksik, Radyoaktif ve Güç Ayrıştırılabilen Maddeler
5 Su Kirliliğinde Organik ve Azotlu Maddelerin Etkileri
6 Su Kirliliğinde Fosforun ve Fotosentezin Etkisi
7 Mikrobiyal Kirlenme
8 Arasınav
9 Akarsu Kirlenmesi
10 Göl Kirlenmesi
11 Yeraltı Suyu Kirlenmesi
12 Deniz Kirlenmesi
13 Su Kirliliğinin Kontrolünde Hidrolik ve Hidrolojik Unsurlar
14 Su Kirliliğinin Kontrolü ve Standartları
15
16

SU KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ "Orhan USLU ve Ayşen TÜRKMAN" ÇEVRE KİR. VE KONT. " Mehmet KARPUZCU" SU TASFİYESİ "VEYSEL EROĞLU"



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 20 20
Final Sınavı 1 20 20
Bütünleme Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 50

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18
ÖÇ 1 3 2 3 3 3 3 4 3 3 3 4 4 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 4 4 3 4 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek