GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYYAK1038 Yaşam Kalitesi Seçmeli Ders Grubu 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


Beslenmenin temel bilgi ve ilkelerini, beslenme sağlık etkileşimini bilen ve bu bilgisini rol ve işlevleri ile bütünleştiren tıbbi görüntüleme teknikeri yetiştirmek.


Öğr. Gör. Nuran BAZANCİR GÖRENTAŞ


1 Beslenme ilkelerini ve temel kavramlarını kavrayabilme
2 Besinleri gruplara ayırarak özelliklerini ve saklama koşullarını bilme
3 Sağlıklı ve dengeli beslenme için alınması gereken besin gruplarını bilme
4 Beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini bilme, Klinikte hastaların hastalığa özel beslenme şeklini bilme
5 Enteral ve parenteral beslenme yöntemlerini bilme ve oluşabilecek komplikasyonları tanıyabilme


Yok


Yok


Beslenmeye giriş ve besin ögeleri, enerji metabolizması ve enzimler, besin grupları özel durumlarda beslenme-gebelik ve emziklilik döneminde beslenme çocukların beslenmesi-1-5 yaş çocuk beslenmesi ve okul çağı çocuklarının beslenmesi, yaşlı, işçi,sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenmeye giriş, sindirim sistemi hastalıklarında beslenme ,karaciğer-safra kesesi-pankreas hastalıklarında beslenme , diyabette beslenme, böbrek hastalıklarında beslenme ,kardiyovasküler-aterosklerotik hastalıklarda beslenme, kanserlerde beslenme, enfeksiyon hastalıklarında beslenme, sinir sistemi hastalıklarında beslenme


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Beslenmeye Giriş
2 Besin ögeleri
3 Enerji metabolizması, enzimler ve hormonlar
4 Besin grupları
5 Özel durumlarda beslenme-gebelik ve emziklilik döneminde beslenme
6 Çocukların beslenmesi-1-5 yaş çocuk beslenmesi ve okul çağı çocuklarının beslenmesi
7 Yaşlı, işçi,sporcu beslenmesi
8 Yaşlı, işçi,sporcu beslenmesi Vize(Arasınav)
9 Hastalıklarda beslenmeye giriş
10 Sindirim sistemi hastalıklarında beslenme
11 Karaciğer-böbrek-safra kesesi ve pankreas hastalıklarında beslenme
12 Diyabette beslenme
13 Kardiyovasküler ve aterosklerotik hastalıklarda beslenme
14 Kanserlerde beslenme, enteral- parenteral beslenme
15 Enfeksiyon ve sinir sistemi hastalıklarında beslenme
16 Final

beslenme ilkeleri sunusu



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 35 35
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 35 35
Toplam İş Yükü (saat) 72

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 5 4 4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek