Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYYAK1038 | Yaşam Kalitesi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Beslenmenin temel bilgi ve ilkelerini, beslenme sağlık etkileşimini bilen ve bu bilgisini rol ve işlevleri ile bütünleştiren tıbbi görüntüleme teknikeri yetiştirmek.
Öğr. Gör. Nuran BAZANCİR GÖRENTAŞ
1 | Beslenme ilkelerini ve temel kavramlarını kavrayabilme |
2 | Besinleri gruplara ayırarak özelliklerini ve saklama koşullarını bilme |
3 | Sağlıklı ve dengeli beslenme için alınması gereken besin gruplarını bilme |
4 | Beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini bilme, Klinikte hastaların hastalığa özel beslenme şeklini bilme |
5 | Enteral ve parenteral beslenme yöntemlerini bilme ve oluşabilecek komplikasyonları tanıyabilme |
Yok
Yok
Beslenmeye giriş ve besin ögeleri, enerji metabolizması ve enzimler, besin grupları özel durumlarda beslenme-gebelik ve emziklilik döneminde beslenme çocukların beslenmesi-1-5 yaş çocuk beslenmesi ve okul çağı çocuklarının beslenmesi, yaşlı, işçi,sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenmeye giriş, sindirim sistemi hastalıklarında beslenme ,karaciğer-safra kesesi-pankreas hastalıklarında beslenme , diyabette beslenme, böbrek hastalıklarında beslenme ,kardiyovasküler-aterosklerotik hastalıklarda beslenme, kanserlerde beslenme, enfeksiyon hastalıklarında beslenme, sinir sistemi hastalıklarında beslenme
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Beslenmeye Giriş | ||
2 | Besin ögeleri | ||
3 | Enerji metabolizması, enzimler ve hormonlar | ||
4 | Besin grupları | ||
5 | Özel durumlarda beslenme-gebelik ve emziklilik döneminde beslenme | ||
6 | Çocukların beslenmesi-1-5 yaş çocuk beslenmesi ve okul çağı çocuklarının beslenmesi | ||
7 | Yaşlı, işçi,sporcu beslenmesi | ||
8 | Yaşlı, işçi,sporcu beslenmesi Vize(Arasınav) | ||
9 | Hastalıklarda beslenmeye giriş | ||
10 | Sindirim sistemi hastalıklarında beslenme | ||
11 | Karaciğer-böbrek-safra kesesi ve pankreas hastalıklarında beslenme | ||
12 | Diyabette beslenme | ||
13 | Kardiyovasküler ve aterosklerotik hastalıklarda beslenme | ||
14 | Kanserlerde beslenme, enteral- parenteral beslenme | ||
15 | Enfeksiyon ve sinir sistemi hastalıklarında beslenme | ||
16 | Final |
beslenme ilkeleri sunusu
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
Toplam İş Yükü (saat) | 72 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |