Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYHİJ1033 | İş Hijyeni | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 3,00 |
Önlisans
|İş sağlığı ve güvenliği alanında hijyenin önemini kavramak, personel ve işyeri hijyen ve sanitasyon kurallarını tanımlamak, temizlik ve dezenfeksiyon malzemelerini tanımak, sanitasyon kontrolü ve yönetimi hakkında bilgi ve beceriler kazandırmak.
ÖĞR.GÖR.SUZAN GÜVEN
1 | ş sağlığı ve güvenliği alanında hijyenin önemini kavrar. |
2 | Personel ve işyeri hijyen ve sanitasyon kurallarını tanımlar. |
3 | Temizlik ve dezenfeksiyon malzemelerini tanır. |
4 | Sanitasyon kontrol ve yönetimi hakkında bilgi ve beceriler kazanır |
5 |
Yok
Yok
Hijyenin tanımı ve önemi, işyerlerindeki insan sağlığına zararlı kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik ajanlar, etkileri, korunma stratejileri, iş ortamlarında hijyen; araç, gereç, malzeme, koruyucu ekipman ve teçhizatta hijyen, mikrobik çoğalma, çapraz bulaşma; kişisel hijyen, el hijyeni, tuvalet hijyeni, uluslararası ve ulusal uygulamalar ve yasal düzenlemeler ile ilgili temel bilgi verilecektir.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dersin içeriği ve kapsamı hakkında bilgi ve tanışma Hijyenin Tanımı ve İş sağlığı ve güvenliği alanında önemi | ||
2 | Dersin içeriği ve kapsamı hakkında bilgi ve tanışma Hijyenin Tanımı ve İş sağlığı ve güvenliği alanında önemi | ||
3 | Mikroorganizmaların gelişimlerinin yavaşlatılması ve durdurulması | ||
4 | Su hijyeni | ||
5 | Personel hijyen kuralları | ||
6 | El, vücut ve tuvalet hijyeni | ||
7 | Hijyen sağlamada kullanılan kişisel koruyucular | ||
8 | işyeri binalarında hijyen kuralları | ||
9 | İş yeri binalarında hijyen kuralları | ||
10 | İşyeri çalışma ortamında hijyen kuralları | ||
11 | İşyeri ekipman ve teçhizatlarında hijyen kuralları | ||
12 | İşletmede zararlı canlılar ve mücadele yöntemleri | ||
13 | Temizlik malzemeleri ve dezenfektanlar | ||
14 | Sanitasyon kontrolü ve yönetimi , Sanitasyon kontrolü ve yönetimi uygulamaları | ||
15 | |||
16 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda ve Personel Hijyeni, Nilüfer Koçak, Detay Yayıncılık, Ekim 2010
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 1 | 40 | 40 |
Soru-Yanıt | 1 | 20 | 20 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Toplam İş Yükü (saat) | 80 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |