Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYLVS2022 | ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bal arılarının tanıtılması, insan ve bitkilere olan tüm faydalarının bilinmesi, yorumlanabilmesi, öğrenilebilmesi
doç.dr.erkan düz
1 | Bal arılarını tanıyabilme, faydalarını kavrayabilme |
2 | Arılarında türler ile ırkların hakkında bilgi sahibi olarak sınıflandırma yapabilme |
3 | Arıların çoğalması, beslenmesi konularını açıklayabilme |
4 | Arılardan elde edilen ürünlerin önemini açıklayabilme |
5 | Arı ve Çevre- Bitki arasındaki ilişkiyi açıklayabilme |
Yok
Yok
Bal arılarını tanıyabilme, faydalarını kavrayabilme
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | ARICILIĞIN TARİHÇESİ VE ÖNEMİ, ARICILIĞIN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ YERİ, DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE ARICILIĞIN DURUMU | ||
2 | TEKNİK ARICILIĞA GİRİŞ | ||
3 | ARI IRKLARI, ARILARIN ZOOLOJİK SİSTEMDEKİ YERİ VE ARILARIN VÜCUT YAPISI | ||
4 | ARI AİLESİNİN HAYAT DÜZENİ | ||
5 | TEKNİK ARICILIĞIN ESASLARI | ||
6 | BAL VE BALMUMU ARI SÜTÜ | ||
7 | BALLI BİTKİLER VE TOZLAŞMA | ||
8 | ARICILIKTA KULLANILAN ALET VE MALZEMELER | ||
9 | Ara sınav | ||
10 | ARI HASTALIK VE ZARARLILARI | ||
11 | ARICILIĞI GELİŞTİRMEK İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER | ||
12 | ORGANİK ARICILIK | ||
13 | ORGANİK ARICILIK | ||
14 | final | ||
15 | |||
16 |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Tartışma | 14 | 2 | 28 |
Gösterme | 14 | 3 | 42 |
Alan Gezisi | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 73 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | ||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | ||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | ||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | ||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 |