GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYLVS1027 ORGANİK HAYVANCILIK Seçmeli Ders Grubu 1 1 3,00

Önlisans


Türkçe


1-Çevre dostu teknikler kullanılarak ekolojik dengenin korunması yönünde toplumu bilinçlendirme, 2-Sürdürülebilir hayvancılığı değişen tekniklere göre geliştirme, 3-Hayvan hastalıkları ile mücadelede ve sürü sağlığının korunmasında etkin rol oynama, 4-Hayvan hakları bakımından; uygun ortam ve refah bir yaşam temini sağlama. Stresiz hayvanlardan elde edilen ürün miktarı ve kalitesinde devamlılık oluşturma. 5-Üreticilerin gelir düzeylerini yükselterek devlet ekonomisine katkı sağlama. 6-Yoğun yetiştiricilik yöntemleri hayvanlarda sağlık sorunları oluşturmaktadır. Bu hastalıkların ortadan kaldırılması, 7-Tarımda kullanılan Pestisitlerin insanlarda yarattığı pek çok olumsuzluklarda söz konusudur. Bunlardan uzak durularak temiz ve kirletilmemiş gıda üretme gibi amaçları bulunmaktadır.


Dr.Öğr.Üyesi Serhat YILDIZ


1 1. Organik hayvancılık nedir? tanımlayabilir. 2. Organik hayvanların beslenmelerini ve barınak koşullarını bilir. 3. Organik ürünlerin üretimini bilir. 4. Organik hayvancılığa nasıl başlanacağını ve sertifikasyon işlemlerini bilir. 5. Organik ürünlerin pazarlanmasını bilir.

Birinci Öğretim


YOK


.


1 Organik hayvansal üretimin tanımı, önemi 2 Organik hayvancılıkta barınak yerinin seçimi 3 Organik süt üretimi 4 Organik süt sığırcılığında bakım ve yönetim 5 Organik kırmızı et üretimi 6 Organik et üretiminde besi danalarının bakım ve yönetimi, taşıma ve kesimi 7 Organik yumurta üretimi 8 Organik yumurta tavukçuluğunda civciv/piliç ve tavukların bakım ve yönetimi 9 Organik beyaz et üretimi 10 Organik etlik piliçlerin bakım ve yönetimi 11 Organik koyun-keçi sütü üretimi 12 Organik kuzu eti üretiminde temel esaslar 13 Organik yemin tanımı, organik enerji ve protein yemleri, organik kaba yemler, meraların organik-ekolojik hayvancılıkta kullanımı 14 Organik üretim


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Organik hayvansal üretimin tanımı, önemi ve gerekçesi nedir?
2 Organik üretimde hayvan barınaklarının yer seçimi ve inşasında dikkat edilecek esaslar.
3 Organik süt üretimi; süt sığırlarının bakım ve yönetimi
4 Organik kırmızı et üretimi, besi danalarının bakım ve yönetimi, taşıma ve kesim
5 Organik yumurta üretimi, civciv/piliç ve tavukların bakım ve yönetimi
6 Organik beyaz et üretimi, piliçlerin bakım ve yönetimi
7 Organik koyun-keçi sütü üretimi, organik kuzu eti üretiminde temel esaslar
8 Organik yemin tanımı, organik enerji ve protein yemleri, organik kaba yemler, meraların organik - ekolojik hayvancılıkta kullanımı
9 Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde yem üretimi ve organik olmayan yemlerin kullanım koşulları
10 Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde ve organik yemlerde kullanılan vitamin ve mineral yemleri ile yem katkı maddeleri
11 Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde sığırların beslenmesi ve organik – ekolojik olmayan besleme ile arasındaki temel farklılıklar
12 Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde koyun ve keçilerin beslenmesi ve organik – ekolojik olmayan besleme ile arasındaki temel farklılıklar
13 Organik – ekolojik hayvancılık işletmelerinde tavukların beslenmesi ve organik – ekolojik olmayan besleme ile arasındaki temel farklılıklar
14 Organik üretim ile ilgili sertifikasyon, sertifikasyon kuruluşlarının yapıları ve kontrol mekanizmaları

Çok çeşitli kaynaklardan zenginleştirilmiş ders notu



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Toplam 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 40
Toplam 40
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Tartışma 1 2 2
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 5 35
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 2 14
Ev Ödevi 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 75

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek