GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYLVS1002 YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ Ders 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


YEMLERİN TANITILMASI VE SINIFLANDIRILMASI YAPILARAK HAYVAN BESLEMEDE KULLANILAN YEMLER, EK YEMLER, YEM KATKI MADDELERİ, YEMLERDE BULUNAN ANTİBESİNSEL FAKTÖRLER, YEMLERİN BESİN DEĞERİNİN SAPTANMASI KONULARI ELE ALINIP, ÖĞRENCİLERİN EN İYİ ŞEKİLDE ÖĞRENMELERİ AMAÇLANMIŞTIR.


DR. ÖĞR. ÜYESİ SERHAT YILDIZ


1 DERS NOTLARI İLE BİRLİKTE HAZIRLANAN DİĞER DERS DÖKÜMANLARINDAN VERİLEN BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA YEMLERİ TANIR, ÖZELLİKLKERİNİ BİLİR, YEMLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİYE SAHİPTİR VE BAŞKALARINA BİLGİLER AKTARACAK DÜZEYDEDİR.

Birinci Öğretim


YOK


YOK


YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ İLE BUNLARLA İLGİLİ KONULARI İÇERİR.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dersin tanıtılması ile Yemlerin tanımlanması ve sınıflandırılması
2 Silaj yemleri ve önemi
3 Kuru otlar, sap saman ve bunlara benzer kaba yemler
4 Enerji yemleri
5 Protein ek yemleri
6 Karma yemler
7 Mineral ve vitamin ek yemleri
8 Vize sınavı
9 Yem katkı maddeleri
10 Yemlerin besin değerini etkileyen faktörler
11 Yemlerde bulunan anti besinsel faktörler
12 Yemlerin besin değerinin saptanması
13 Yemlerin besin değerinin saptanması
14 Yemlerin besin değerinin saptanması
15 Genel tekrar

YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ ÖZEN VE ARK. 1993. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERS NOTLARI:50



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

YOK


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 1 14
Soru-Yanıt 1 15 15
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Ev Ödevi 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 77

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek