Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYSER211 | SERADA SERİN İKLİM SEBZELERİ | Ders | 2 | 3 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Serin iklim sebze yetiştiriciliğini öğrenmek
Dr. Öğr. Üyesi Turgay KABAY
1 | Ülke ekonomisindeki önemi |
2 | Serin iklim sebzelerin yetiştirme özellikleri. |
3 | Serin iklim sebzelerin üretim şekli. |
4 | Serin iklime giren sebzeler |
5 | Pazarlama ve ambalajlama |
Yok
Yok
Serin iklim sebze yetiştiriciliği
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Serin iklim sebzelerin tanımı ve önemi | x | |
2 | Serin iklim sebzelerin dünya ve ülkemizdeki önemi | x | |
3 | Soğan üretimi | x | |
4 | Marul üretimi | x | |
5 | Havuç üretimi | x | |
6 | sarımsak ve pırasa üretimi | x | |
7 | Ara sınavı | x | |
8 | Turp üretimi | x | |
9 | Roka ve tere üretimi | x | |
10 | ıspanak üretimi | x | |
11 | Lahana üretimi | x | |
12 | Karnabahar ve brokkoli üretimi L | x | |
13 | Üretim amaçlı ödevlendirilen derslerin kontrolü | x | |
14 | Üretim amaçlı ödevlendirilen derslerin kontrolü | x | |
15 | Final Sınavı | x | |
16 |
VURAL, H., EŞİYOK, D., DUMAN, İ.(2000). Kültür Sebzeleri. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 16 | 16 |
Final Sınavı | 1 | 17 | 17 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 75 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 |