GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
EMSEP206 TOPRAKSIZ TARIM Ders 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Topraksız tarımın önemini kavrayabilmek Besin eriyiği hazırlayabilme Topraksız tarımda yetiştiricilik yapabilmek


Dr. Öğr. Üyesi Turgay KABAY


1 Topraksız tarım ve tarihçesi
2 Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları
3 Su kalitesi
4 Makro besin elementi
5 Besin eriyiği hazırlanması


Yok


Yok


Topraksız tarımın önemini kavrayabilmek Besin eriyiği hazırlayabilme Topraksız tarımda yetiştiricilik yapabilmek


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Topraksız tarımın tarihçesi, yapılmasının gerekçeleri, avantaj ve dezavantajları. x
2 Topraksız tarımda kullanılan besin elementleri, 1. makro besin elementleri, 2. Mikro besin elementleri, Makro ve mikro besin elementlerinin eldesinde x
3 Besin eriyiklerinin hazırlanması: Besin eriyiklerinde aranan özellikler, besin eriyiğinin pH sı, besin eriyiğinin anyon ve katyon dengesi, besin eriyi x x
4 Besin eriyiklerinin hazırlanması: Besin eriyiklerinde aranan özellikler, besin eriyiğinin pH sı, besin eriyiğinin anyon ve katyon dengesi, besin eriyi x
5 Besin eriyiklerinin hazırlandığı tanklar ve tankların özellikleri, besin eriyiklerinin belirlenen kimyasal kaynaklardan istenen ppm değerlerinde hesap x
6 Besin eriyiklerinin hazırlandığı tanklar ve tankların özellikleri, besin eriyiklerinin belirlenen kimyasal kaynaklardan istenen ppm değerlerinde hesap x
7 Ara sınav x
8 Topraksız tarımda kullanılan katı ortam kültürlerinin sınıflandırlıması, tanıtılması ve özelliklerinin anlatılması x
9 Topraksız tarımda kullanılan katı ortam kültürlerinin sınıflandırlıması, tanıtılması ve özelliklerinin anlatılması x
10 Topraksız tarımda kullanılan katı ortam kültürlerinin sınıflandırlıması, tanıtılması ve özelliklerinin anlatılması x
11 Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi x
12 Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi x
13 Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi x
14 Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi x
15 Final Sınavı x
16

SEVGİCAN, Ayten.(1999). Örtüaltı sebzeciliği (Topraksız tarım). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü. İzmir .



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 23 23
Final Sınavı 1 24 24
Derse Katılım 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 75

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 5 4 4 4 5 5 5 4 4 5 5 4 5 4
ÖÇ 2 4 4 5 4 5 4 5 5 4 5 5 4 4 5
ÖÇ 3 4 5 4 4 4 4 4 5 4 5 4 5 4 4
ÖÇ 4 5 5 5 4 4 5 5 4 5 4 4 5 5 4
ÖÇ 5 5 4 5 5 4 4 5 4 5 5 5 4 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek