Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
EMSEP206 | TOPRAKSIZ TARIM | Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Topraksız tarımın önemini kavrayabilmek Besin eriyiği hazırlayabilme Topraksız tarımda yetiştiricilik yapabilmek
Dr. Öğr. Üyesi Turgay KABAY
1 | Topraksız tarım ve tarihçesi |
2 | Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları |
3 | Su kalitesi |
4 | Makro besin elementi |
5 | Besin eriyiği hazırlanması |
Yok
Yok
Topraksız tarımın önemini kavrayabilmek Besin eriyiği hazırlayabilme Topraksız tarımda yetiştiricilik yapabilmek
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Topraksız tarımın tarihçesi, yapılmasının gerekçeleri, avantaj ve dezavantajları. | x | |
2 | Topraksız tarımda kullanılan besin elementleri, 1. makro besin elementleri, 2. Mikro besin elementleri, Makro ve mikro besin elementlerinin eldesinde | x | |
3 | Besin eriyiklerinin hazırlanması: Besin eriyiklerinde aranan özellikler, besin eriyiğinin pH sı, besin eriyiğinin anyon ve katyon dengesi, besin eriyi | x | x |
4 | Besin eriyiklerinin hazırlanması: Besin eriyiklerinde aranan özellikler, besin eriyiğinin pH sı, besin eriyiğinin anyon ve katyon dengesi, besin eriyi | x | |
5 | Besin eriyiklerinin hazırlandığı tanklar ve tankların özellikleri, besin eriyiklerinin belirlenen kimyasal kaynaklardan istenen ppm değerlerinde hesap | x | |
6 | Besin eriyiklerinin hazırlandığı tanklar ve tankların özellikleri, besin eriyiklerinin belirlenen kimyasal kaynaklardan istenen ppm değerlerinde hesap | x | |
7 | Ara sınav | x | |
8 | Topraksız tarımda kullanılan katı ortam kültürlerinin sınıflandırlıması, tanıtılması ve özelliklerinin anlatılması | x | |
9 | Topraksız tarımda kullanılan katı ortam kültürlerinin sınıflandırlıması, tanıtılması ve özelliklerinin anlatılması | x | |
10 | Topraksız tarımda kullanılan katı ortam kültürlerinin sınıflandırlıması, tanıtılması ve özelliklerinin anlatılması | x | |
11 | Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi | x | |
12 | Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi | x | |
13 | Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi | x | |
14 | Hidroponik (su) kültürü yöntemlerinin anlatılması ve uygulamalarının gösterilmesi | x | |
15 | Final Sınavı | x | |
16 |
SEVGİCAN, Ayten.(1999). Örtüaltı sebzeciliği (Topraksız tarım). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü. İzmir .
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 23 | 23 |
Final Sınavı | 1 | 24 | 24 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 75 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 |
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 |