Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYLTP2007 | Gıda Teknolojisi | Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
1. Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak 2. Gıda teknolojisinde uygulanan yöntemleri analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak 3. Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak 4. Gıda teknolojisinde uygulanan yeni teknikler hakkında bilgi ve deneyim kazandırmak 5. Uygulanan işlemleri sentezleme becerisini kazandırmak
Öğr.Gör. Gülen ÖNAL
1 | Gıda teknolojisinde kullanılan kavramların öğrenilmesi. |
2 | Gıdaların kalitesini ve kaliteye etkili parametreleri değerlendirme becerisi. |
3 | Gıda işleme yöntemlerinin ve sanayide uygulamasının öğrenilmesi. |
4 | Gıda muhafaza tekniklerini değerlendirme becerisi. |
5 | Temel ve yeni işlemlerin öğrenilmesi. |
6 | Üretim teknikleri ve kalite kontrolü ilişkisinin öğrenilmesi. |
Yok
Yok
Gıdaların Bileşimleri ve Beslenme Fizyolojisi Açısından Önemleri / Gıda İşlemede Kalite ve Etkili Faktörler / Su Aktivitesi / Gıda İşleme ve Muhafaza Yöntemleri / Kurutma Kuramı ve Ekipmanları / Konserve Teknolojisi / Gıda Sanayiinde Süperkritik Ekstraksiyon / Meyve Suyu Üretim Teknolojisi / Buharlaştırma Yöntemiyle Konsantre Üretim Tekniği / Soğutma Çevrimi ve Soğutma Küleleri / Gıdaların Ön soğutulması / Gıdaların Soğukta Depolanması / Kontrollü ve Modifiye Atmosferde Depolama / Gıdaların Dondurarak İşlenmesi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıdaların Bileşimleri ve Beslenme Fizyolojisi Açısından Önemleri | ||
2 | Gıda İşlemede Kalite ve Etkili Faktörler | ||
3 | Su Aktivitesi | ||
4 | Gıda İşleme ve Muhafaza Yöntemleri | ||
5 | Kurutma Kuramı ve Ekipmanları | ||
6 | Kurutma Kuramı ve Ekipmanları | ||
7 | Kurutma Kuramı ve Ekipmanları | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi | ||
10 | Buharlaştırma Yöntemiyle Konsantre Üretim Tekniği | ||
11 | Soğutma Çevrimi ve Soğutma Kuleleri | ||
12 | Gıdaların Önsoğutulması | ||
13 | Gıdaların Soğukta Depolanması | ||
14 | Gıdaların Soğukta Depolanması | ||
15 | Gıdaların Dondurarak İşlenmesi | ||
16 | Final sınavı |
1. Ders Notları 2. B. Cemeroğlu, “Meyve ve Sebze Teknolojisi I-II”, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, Ankara, 2004. 3. M. Pala, B. Saygı, “Türkiye’de Soğuk Zincir Uygulamaları ve Geliştirilmesi”, İstanbul Ticaret Odası, Yayın No: 6, 1993.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 3 | 3 |
Performans | 14 | 3 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 93 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 4 | 4 |
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 5 | 5 |