Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYLVS2023 | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Süt ve süt ürünleri teknolojisini öğretmek
1 | Sütün faydaları |
2 | Sütün oluşumu |
3 | Sütün bileşimi |
4 | Sütün miktar ve bileşimine etki eden faktörler |
5 | Süt ürünleri ve teknolojisi |
Yok
Yok
Süt ve süt ürünleri teknolojisi ile ilgili temel bilgileri içerir
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Giriş ve genel bilgiler | ||
2 | Sütün Faydaları | ||
3 | Sütün Oluşumu | ||
4 | Süt ve kolostrumun bileşimi | ||
5 | Sütün miktar ve bileşimine etki eden faktörler | ||
6 | Sütün pastörizasyonu ve sterilizasyonu | ||
7 | Ara sınav | ||
8 | Süt ürünleri | ||
9 | Yoğurt, ayran | ||
10 | Peynir | ||
11 | Krema, kaymak, tereyağı | ||
12 | Çökelek, lor peynir | ||
13 | Diğer süt ürünleri (dondurma..) | ||
14 | Diğer süt ürünleri (dondurma..) | ||
15 | Diğer süt ürünleri (dondurma..) | ||
16 | Değerlendirme |
Süt teknolojisi (Prof.Dr.Ahmet KURT Atatürk Ünv.)Genel Sütçülük Ders Notları(Prof.Dr. Nurhan AKYÜZ) , internet,ilgili makaleler
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 73 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 1 |
ÖÇ 2 | 1 | 5 | 1 |
ÖÇ 3 | 5 | 2 | 1 |
ÖÇ 4 | 1 | 4 | 1 |
ÖÇ 5 | 4 | 1 | 4 |