GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYLVS2023 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans


Türkçe


Süt ve süt ürünleri teknolojisini öğretmek



1 Sütün faydaları
2 Sütün oluşumu
3 Sütün bileşimi
4 Sütün miktar ve bileşimine etki eden faktörler
5 Süt ürünleri ve teknolojisi


Yok


Yok


Süt ve süt ürünleri teknolojisi ile ilgili temel bilgileri içerir


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş ve genel bilgiler
2 Sütün Faydaları
3 Sütün Oluşumu
4 Süt ve kolostrumun bileşimi
5 Sütün miktar ve bileşimine etki eden faktörler
6 Sütün pastörizasyonu ve sterilizasyonu
7 Ara sınav
8 Süt ürünleri
9 Yoğurt, ayran
10 Peynir
11 Krema, kaymak, tereyağı
12 Çökelek, lor peynir
13 Diğer süt ürünleri (dondurma..)
14 Diğer süt ürünleri (dondurma..)
15 Diğer süt ürünleri (dondurma..)
16 Değerlendirme

Süt teknolojisi (Prof.Dr.Ahmet KURT Atatürk Ünv.)Genel Sütçülük Ders Notları(Prof.Dr. Nurhan AKYÜZ) , internet,ilgili makaleler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 73

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3
ÖÇ 1 5 5 1
ÖÇ 2 1 5 1
ÖÇ 3 5 2 1
ÖÇ 4 1 4 1
ÖÇ 5 4 1 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek