Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYLVS2011 | GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ | Ders | 2 | 3 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
İnsan yaşamında kullanılan her türlü gıdanın üretimden tüketime kadar her aşamasında sağlıklı ve hijyenik olarak elde edilmesinin ilkelerini öğreten bir derstir.
Doç.Dr. Erkan DÜZ
1 | Gıdalarda mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörlerin öğrenilmesi |
2 | Gıda kaynaklı patojen bakterilerin öğrenilmesi |
3 | Gıda kaynaklı virüslerin öğrenilmesi |
4 | Gıda kaynaklı parazitlerin öğrenilmesi |
5 | Kimyasal gıda güvenliği tehlikeleri |
Yok
Yok
Gıdaların Tanınması gıdalarda bozulmanın sebepleri ve Çiftlikten sofraya güvenilir gıda üretiminin ilkelerini açıklayan bir derstir
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda kaynaklı patojen bakteriler | ||
2 | Gıdalarda mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörler | ||
3 | Gıda kaynaklı virüsler | ||
4 | Gıda kaynaklı parazitler | ||
5 | Mikotoksinler | ||
6 | Kimyasal maddeler | ||
7 | İlaç kalıntıları | ||
8 | Gıda Güvenliği Sistemleri | ||
9 | Ara Sınav | ||
10 | Gıda güvenliği sistemi-HACCP programlarının oluşturulması | ||
11 | Diğer gıda güvenliği sistemleri (İSO22000, FSSC, SQF,IFS) | ||
12 | Gıda kaynaklı patojenlerin izlenmesi ve kaynakları | ||
13 | Gıda kaynaklı patojenlerin epidemiyolojisi | ||
14 | final | ||
15 | |||
16 |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 14 | 2 | 28 |
Toplam İş Yükü (saat) | 58 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 3 | 5 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 4 |
ÖÇ 4 | 3 | 5 | 4 |
ÖÇ 5 | 5 | 3 | 5 |