GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYLVS2011 GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ Ders 2 3 2,00

Önlisans


Türkçe


İnsan yaşamında kullanılan her türlü gıdanın üretimden tüketime kadar her aşamasında sağlıklı ve hijyenik olarak elde edilmesinin ilkelerini öğreten bir derstir.


Doç.Dr. Erkan DÜZ


1 Gıdalarda mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörlerin öğrenilmesi
2 Gıda kaynaklı patojen bakterilerin öğrenilmesi
3 Gıda kaynaklı virüslerin öğrenilmesi
4 Gıda kaynaklı parazitlerin öğrenilmesi
5 Kimyasal gıda güvenliği tehlikeleri


Yok


Yok


Gıdaların Tanınması gıdalarda bozulmanın sebepleri ve Çiftlikten sofraya güvenilir gıda üretiminin ilkelerini açıklayan bir derstir


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda kaynaklı patojen bakteriler
2 Gıdalarda mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörler
3 Gıda kaynaklı virüsler
4 Gıda kaynaklı parazitler
5 Mikotoksinler
6 Kimyasal maddeler
7 İlaç kalıntıları
8 Gıda Güvenliği Sistemleri
9 Ara Sınav
10 Gıda güvenliği sistemi-HACCP programlarının oluşturulması
11 Diğer gıda güvenliği sistemleri (İSO22000, FSSC, SQF,IFS)
12 Gıda kaynaklı patojenlerin izlenmesi ve kaynakları
13 Gıda kaynaklı patojenlerin epidemiyolojisi
14 final
15
16



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Tartışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 58

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3
ÖÇ 1 5 4 4
ÖÇ 2 3 5 4
ÖÇ 3 4 5 4
ÖÇ 4 3 5 4
ÖÇ 5 5 3 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek