Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYLVS1010 | HİJYEN VE SANİTASYON | Ders | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Birey ve toplumda sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için gerekli bilgiye sahip olmak, sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınacak önlemleri bilmek.
Doç.Dr. Erkan DÜZ
1 | Hijyen ve Sanitasyon Kavramlarını öğrenme |
2 | Mikroorganizmalar ve hijyen |
3 | personel hijyeni |
4 | su hijyeni |
5 | Haşere kontrolü, temizlik ve dezenfeksiyon |
Yok
Yok
Birey ve toplumda sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için gerekli bilgiye sahip olmak, sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınacak önlemleri bilmek.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Hijyen tarihçesi ve hijyen kavramı | ||
2 | Sanitasyon kavramı ve mikroorganizma sanitasyon ilişkisi | ||
3 | Çiftlikten sofraya gıda güvenliği | ||
4 | Gıdalarda yaygın olarak bulunan mikrooragnizmalar | ||
5 | Su hijyeni | ||
6 | Personel hijyeni | ||
7 | Personel hijyeni | ||
8 | İşletme Hijyeni | ||
9 | vize | ||
10 | Pest kontrol | ||
11 | Gıda işletmelerinde temizlik | ||
12 | Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar | ||
13 | Sanitasyon programı ve gıda güvenliği | ||
14 | final | ||
15 | |||
16 |
aöf kaynakları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 14 | 3 | 42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 87 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 |