GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYLVS1010 HİJYEN VE SANİTASYON Ders 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


Birey ve toplumda sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için gerekli bilgiye sahip olmak, sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınacak önlemleri bilmek.


Doç.Dr. Erkan DÜZ


1 Hijyen ve Sanitasyon Kavramlarını öğrenme
2 Mikroorganizmalar ve hijyen
3 personel hijyeni
4 su hijyeni
5 Haşere kontrolü, temizlik ve dezenfeksiyon


Yok


Yok


Birey ve toplumda sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için gerekli bilgiye sahip olmak, sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınacak önlemleri bilmek.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Hijyen tarihçesi ve hijyen kavramı
2 Sanitasyon kavramı ve mikroorganizma sanitasyon ilişkisi
3 Çiftlikten sofraya gıda güvenliği
4 Gıdalarda yaygın olarak bulunan mikrooragnizmalar
5 Su hijyeni
6 Personel hijyeni
7 Personel hijyeni
8 İşletme Hijyeni
9 vize
10 Pest kontrol
11 Gıda işletmelerinde temizlik
12 Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar
13 Sanitasyon programı ve gıda güvenliği
14 final
15
16

aöf kaynakları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 14 3 42
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 87

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3
ÖÇ 1 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek