Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYMYD1038 | Mikroorganizmaların Yaşam Döngüsü | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Sağlık alanında çalışacak elemanlara mikrobiyoloji laboratuarında kullanılan alet ve ekipmanları tanıtmak ile mikroorganizmaların özellikleri, gelişme koşulları mikrobiyal üremenin kontrol altına alınması ve mikroorganizmaların zararlı ve yararlı etkileri konusunda bilgi ile donatmaktır
Dr. Öğr. Üyesi Hamdullah SEÇKİN
1 | Mikroorganizmalar ve mikrobiyoloji hakkında temel bilgiler edinir |
2 | Mikrobiyolojide kullanılan genel araçlar-cihazlar ve mikroskopların kullanımını öğrenir |
3 | Sterilzasyon ve dezenfeksiyonu öğrenir. |
4 | Mikroorganizma kültür için gerekli temel materyalleri öğrenir. |
5 | Mikroorganizma üretimi hakkında bilgi edinir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mikrobiyolojinin tarihçesi, gelişimi ve temel kavramlar;Laboratuarda uygulanacak çalışma kuralları;Mikrobiyolojide Kullanılan Genel Araçlar-Cihazlar ve Mikroskoplar;Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve genel özellikleri;Bakterilerin yapısı, üreme özellikleri, metabolizması;Bakterileri genetiği ve Antimikrobik maddeler;Enfeksiyon ve bulaşma yolları, sterilizasyon ve dezenfeksiyon;Mikroorganizmaların üretildiği ortamlar,Boyalar ve boyama yöntemleri;Stafilokok, streptokok, pnömokok ve basiller, mantarlar hakkında genel bilgi;Virüsler hakkında genel bilgi,bazı önemli virüs hastalıkları;Normal floralar ve örnek alma teknikleri;İmmünolojiye giriş, antijen-antikor reaksiyonları;
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Mikrobiyolojinin tarihçesi, gelişimi ve temel kavramlar | ||
2 | Laboratuarda uygulanacak çalışma kuralları | ||
3 | Mikrobiyolojide Kullanılan Genel Araçlar-Cihazlar ve Mikroskoplar | ||
4 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve genel özellikleri | ||
5 | Bakterilerin yapısı, üreme özellikleri, metabolizması | ||
6 | Bakterileri genetiği ve Antimikrobik maddeler | ||
7 | Enfeksiyon ve bulaşma yolları, sterilizasyon ve dezenfeksiyon | ||
8 | Enfeksiyon ve bulaşma yolları, sterilizasyon ve dezenfeksiyon (Ara Sınav) | ||
9 | Mikroorganizmaların üretildiği ortamlar,Boyalar ve boyama yöntemleri | ||
10 | Stafilokok, streptokok, pnömokok ve basiller, mantarlar hakkında genel bilgi | ||
11 | Stafilokok, streptokok, pnömokok ve basiller, mantarlar hakkında genel bilgi | ||
12 | Virüsler hakkında genel bilgi,bazı önemli virüs hastalıkları | ||
13 | Normal floralar ve örnek alma teknikleri | ||
14 | İmmunolojiye giriş, antijen-antikor reaksiyonları | ||
15 | Mikrobiyolojik tanı yöntmleri | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 60 | 60 |
Toplam İş Yükü (saat) | 80 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | PÇ 22 | PÇ 23 | PÇ 24 | PÇ 25 | PÇ 26 | PÇ 27 | PÇ 28 | PÇ 29 | PÇ 30 | PÇ 31 | PÇ 32 | PÇ 33 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 |
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 |