GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Lisans





1 Asma ve bağcılık kültürünün başlangıcı ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olur. Asmanın bitkisel özellikleri ve ürünü olan üzümün tanınması, ekolojik istekleri, dünyada yayılışı ile Dünya ve Türkiye bağcılığını karşılaştırmalı olarak inceleyebilir
2 Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri ile kültürel tekniklerin kullanımını bilir. Üzümün değerlendirme şekilleri ve buna yönelik olarak sofralık, şaraplık-şıralık, kurutmalık üzüm kavramları hakkında bilgi sahibi olur.



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Asmanın kökeni ve bağcılığın tarihçesi
2 Üzüm ve mamullerinin insan beslenmesindeki önemi
3 Asmanın ekolojik istekleri
4 Asmanın morfolojik yapısı
5 Asmanın morfolojik yapısı
6 Asmanın morfolojik yapısı
7 Dünya bağcılığı
8 Ara sınav
9 Türkiye bağcılığı
10 Asmalarda çoğaltma teknikleri
11 Asmalarda çoğaltma teknikleri
12 Bağ Tesisi
13 Bağ Tesisi
14 Asmalarda Budama ve Bağcılıkta Terbiye sistemleri
15 Diğer kültürel işlemler(toprak işleme, gübreleme, hastalık ve zararlılar) ve Organik bağcılık
16



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 10
Bütünleme Sınavı 1 10
Derse Katılım 1 10
Uygulama/Pratik 1 30
Takım/Grup Çalışması 1 30
Ev Ödevi 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 5 4 20
Uygulama/Pratik 5 4 20
Takım/Grup Çalışması 5 4 20
Alan Gezisi 1 20 20
Ev Ödevi 5 4 20
Toplam İş Yükü (saat) 103

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 3 4 4 4 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 2 4 3
ÖÇ 2 3 4 4 4 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 2 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek