Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Asma ve bağcılık kültürünün başlangıcı ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olur. Asmanın bitkisel özellikleri ve ürünü olan üzümün tanınması, ekolojik istekleri, dünyada yayılışı ile Dünya ve Türkiye bağcılığını karşılaştırmalı olarak inceleyebilir |
2 |
Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri ile kültürel tekniklerin kullanımını bilir. Üzümün değerlendirme şekilleri ve buna yönelik olarak sofralık, şaraplık-şıralık, kurutmalık üzüm kavramları hakkında bilgi sahibi olur. |
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Asmanın kökeni ve bağcılığın tarihçesi |
|
|
2 |
Üzüm ve mamullerinin insan beslenmesindeki önemi |
|
|
3 |
Asmanın ekolojik istekleri |
|
|
4 |
Asmanın morfolojik yapısı |
|
|
5 |
Asmanın morfolojik yapısı |
|
|
6 |
Asmanın morfolojik yapısı |
|
|
7 |
Dünya bağcılığı |
|
|
8 |
Ara sınav |
|
|
9 |
Türkiye bağcılığı |
|
|
10 |
Asmalarda çoğaltma teknikleri |
|
|
11 |
Asmalarda çoğaltma teknikleri |
|
|
12 |
Bağ Tesisi |
|
|
13 |
Bağ Tesisi |
|
|
14 |
Asmalarda Budama ve Bağcılıkta Terbiye sistemleri |
|
|
15 |
Diğer kültürel işlemler(toprak işleme, gübreleme, hastalık ve zararlılar) ve Organik bağcılık |
|
|
16 |
|
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
10 |
Bütünleme Sınavı |
1 |
10 |
Derse Katılım |
1 |
10 |
Uygulama/Pratik |
1 |
30 |
Takım/Grup Çalışması |
1 |
30 |
Ev Ödevi |
1 |
10 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Bütünleme Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
5 |
4 |
20 |
Uygulama/Pratik |
5 |
4 |
20 |
Takım/Grup Çalışması |
5 |
4 |
20 |
Alan Gezisi |
1 |
20 |
20 |
Ev Ödevi |
5 |
4 |
20 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
103
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
PÇ 12 |
PÇ 13 |
PÇ 14 |
PÇ 15 |
PÇ 16 |
PÇ 17 |
ÖÇ 1 |
3
|
4
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
2
|
4
|
3
|
ÖÇ 2 |
3
|
4
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
2
|
4
|
3
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek